Thursday, February 5, 2009

Cik Yana Telah Kehilangan Si Dia

Ya ALLAH..kau kuatkan lah semangat hambamu ini untuk meneruskan kehidupan seperti biasa.. Sesungguhnya hambamu ini terasa amat2 sedih kerana baru saja kehilangan cinta hati nya..Setelah 3bulan..baru lah hambamu ini mengetahui perkara sebenar..sesungguhnya..lelaki yg dicintai..dirindui..disayangi selama ternyata telah mempermainkan perasaan hambamu ini..Rupa-rupanya lelaki tersebut adalah tunangan org..betapa perit dan sakit hati ini tika mengetahui hal ini..
Kenapa baru sekarang dia beritahu??Kenapa x beritahu dr awal2 lg..aku sungguh kecewa..aku terasa amat2 bodoh kerana membiarkan hati dan perasaan aku dipermainkan..adakah dah tertulis bahawa nasib aku begini??aku hanya insan lemah yg mengharapkan kasih sayang dr seorg insan yang bergelar 'LELAKI'..kini aku pasrah dgn suratan yg KAU berikan padaku..wlaupun terseksa..namun akan ku teruskan kehidupan ini seperti biasa..tanpa kesedihan..tanpa mengingati kenangan masa lalu..aku masih ada keluarga dan kwn2 yg menyayangi aku..terima kasih krn sentiasa ada dikala aku perlukan kamu semua..Hanya Tuhan yang dpt membalas segala jasa dan pengorbanan kalian semua..Aku dah tak berdaya lagi untuk fikir pasal cinta..Kerana cinta lah..diri aku byk kali dikecewakan..dipermainkan..aku dah penat!!!
Kini..aku akan memikirkan psl masa dpn aku..kerja..cari duit..bantu fmly aku..hanya tu yg menjadi keutamaan aku skrg nie..wlau siapa pun jodoh aku nnti..aku menerima diri dia apa ada nya..dan aku harap..dia pun dpt menerima diri aku apa ada nya..insyaALLAH..

::A Broken Heart::

I really love you
but you love someone else
When I see you
I can't close my eyes
I just want you to say how much you
care about me
But you love someone else
I just want to hear 'I Love You' out
of your mouth
I hear it in my mind
It's just like a sound
But it's just a dream
Because you love someone else.

::GoodBye::

I can't talk to you anymore
I need to say goodbye
I need to walk out that door
All i can do is cry
I thought that we would married
And that we would start our own
family
That i was the one you needed
But last night you told me
You will marry her
And not me!!!

p/s: thx kerana sentiasa bersama Cik Yana..tanpa kwn2 semua..
Cik Yana xmmpu nk hadapi sume nie..
thx yer kwn2<3

66 orang sayang cikyana:

hAizi si bObOb said...

nothing much 2 say

sabar byk2 k.

CikYana(",) said...

Haizi:
thx deaR..
i just need ur support

wunny_hunny said...

yana..
cheer up!
we live once...cheer up, yana!
ni la namenye khdupan..
x prnah lekang dr sedih dan gembira =)

epalgreen said...

sabar ye kakak..
hidup tak selalu indah..
begitu juga cinta..
cinta datang dan pergi..
mungkin dia bukan untuk kakak..
sbrlah

:)

NIMI♥ Co. said...

k.yana..sabar!sabar!kejamnyer die..

CikYana(",) said...

WunnyHunny:
ok..life must go on..no more tears..
thx deaR:)

EpalGreen:
ok..insyaALLAH akn harungi sume nie dgn tabah..thx ye deaR:)

helena's said...

hmm,,sy baru lepas hadapi perasaan tu,,harap cik yana tabah k,sy tau payah,perit,sedih,kecewa..

satu cikyana kene ingat bile kte putus cinta,sebenarnye kite semakin hampir dengan cinta sejati..
hadapi dengan senyuman k..

.dyanza.maya. said...

be strong sys !
i know what u feel !
mybe hav a someone better
than him ;) .
sys ngs puas2 oke ?
dyan pown geram sgtsgt ne
rse nak cekik je laki tuh
tpi sbar ajew la .
cool && chill oke ?
i always support you ;)

CikYana(",) said...

Helena:
thank u so much..i just need support frm my friends n family..that's all i need now:)

Dyan:
Sys da puas menangis smlm..sys da xmmpu utk menangis lg..airmata ni da kering tuk menangis..life must go on..

PJ selamba said...

sabar ye cik yana
apa pun yang terjadi, hidup mesti diteruskan
di saat cik yana tgh bersedih, sentiasalah ingat kepadaNya kerana sesungguhnya....
...ada hikmah di sebalik apa yang berlaku
kadang², kita nampak hikmah tu, kadang² kita tak nampak
tapi hikmah tu ada...
bersyukurlah pada tuhan
mungkin tuhan nak tunjukkan sesuatu
yang cuma cik yana yang tau
ada sebab kenapa tuhan temukan kita dengan orang yang salah
but, trust Him
...sama ada diturunkan ujian, bala atau peringatan, u know it better...
gandalf pernah cakap, then kini pj nak sebut 'I will not say: do not weep...for not all tears are an evil'
sam pulak cakap, dan kini pj sebut 'a new day will come...and when the sun shines it will shine out the clearer...'
so, hepi² selalu k? u have lots of friends to support u

p/s: sori, tercakap byk lak...ngeee

CikYana(",) said...

Inchik Pj:
terima kasih atas nasihat2 dn pesanan2 ni..cik yana akn sentiasa ingat..cik yana bertuah dpt knl inchik pj..inchik pj seorg kwn yg baik..cik yana hepi sbb kwn2 cik yana sume baik2..thx yee

salz said...

jgn sedih2 ye cik yana..
eei..marahnye sy kt lelaki itu..ish

ayie_helena said...

to sys yana~~
harap sys sabar melalui semua dugaan nie eaaa...maybe harini tuhan turunkan ribut petir tuk sys..tapi sape taw kan esok tuhan maw terbitkan pelangi pada sys yana..so pasrah eaaa sys...
saya sntiasa menyokong sys..walau apa jua pun..jangan tewas ngn insan yg bernama lelaki..mybe dye bukan jodoh sys..maybe jodoh sys ngn insan yg lagi baek dari dye tu..ok sys..smile always~~
saya doakan sys sntiasa bahagia & sy yakin satu hari nti sys akan jumpe ngn insan yg btl2 ikhls ngn sys...jgn sedey2 taw sys...cheer!!
chayok2!!

berrykisses said...

banyakkan besabar . semua ni ada hikmahnya . tak mo sedih2 lagi kay ? :)

CikYana(",) said...

Cik Salz:
marah dia??bgus2..mrah kaw2 nye yer:P

Helena:
thank u..sis terharu sbb helena ambik berat psl sys..tq so much:)

BerryKisses:
I will try my best to forgot de past..Life must go on..whatever it is..

PJ selamba said...

mcm cakap cik ayiehel,
macam tu jugak pj cuba sampaikan

'kadang-kadang Tuhan sembunyikan matahari,
Dia datangkan petir dan kilat...
Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari,
rupa-rupanya Tuhan hendak memberi kita pelangi...'

indah kan?
sbb tu cik yana kena sabar...

sparkystar said...

sabar k n bdoa slalu,smoga jmpa yg lbih baik dari dia..amin...

maira.adreanna said...

tape tape. mybe nnti akn jmpe yg lg perfect :))

CikYana(",) said...

Inchik Pj:
haah..hrp2 idup cik yana lpas ni lg indah dr sebelum2 ni..

Inchik Sparky:
i hope so..insyaALLAH..i will meet someone better than him..tp msh ade ke org yg akan suka pd cik yana??

Maira:
hrp2 cmtula mai..sys da xnk menaruh harapan pd lelaki lg..biarlah Tuhan yg tentukan nya..

lea said...

big gurl dun cry ok...
xpela...
mungkin ade laki yg bek utk cik yana...
tunggu je ok...
xm sedih2 ok...
life must go on..

CikYana(",) said...

Nimi:
haah dia mmg kejam sbb dia tipu sys..permainkan perasaan sys..tp sys da xmo cedey2 lg..

Lea:
Yup2..no more tears..da puas menangis smlm..da xmo toleh ke belakang..nk pndang pd mse dpan je..

Siti Fatimah Nabihah said...

lol... Kak?! wat happen... huhuhu... sabar erk kak! life must goes on! dont gv up k?! gambateh!

QueenMIA said...

subanallah ! ya tuhan .!! kenapee adee lelaky cmtuu kat atas mukee bumi niee ? saba yee cik yanaa . adee sinarr baruu tuukk u . tetibee bace , haty niee pulee terase sedey amat && takowt . semoga ALLAH menberi ketabahan yang mendalam terhadap hati cik yana .amin.

CikYana(",) said...

Seety:
Tima kasih atas sokongan yg diberikan..yup btl2..life must go on..da xmo pandang belakang..fkr psl mse dpn je skrg nie

QueenMia:
insyaALLAH..mdh-mdhn de sinar yg lebih bercahaya utk sys pd mse akan dtg..thx 4 ur support:)

Amir Hazwan said...

omg. kesiannye...

ur right, concentrate on helping ur family. do what u think is best for urself & ur family.

be strong

CikYana(",) said...

AmirHazwan:
thx 4 ur support..i really2 need that for now..thx deaR:)

nurul-h said...

ur heart is full of love, i cant believe he cheated u..

maybe he took advantage on u sebab yana sangat baik, lepas ni jangan percaya lelaki that easy... kepada lelaki pulak this advise is vice versa..

run some research on his background.. as a friend kitorang sume tak nak yana jadi camni lagi..

for the time being, be strong & sabar banyak2...

CikYana(",) said...

CikNurul:
ok..i will be careful after this..thx 4 ur support..thx 4 being my fren:)

cIk pEnNa said...

yana..
sy simpati pd yana..
kuatkan semangat ye..
x pe..
ada hikmahnye..
sebaiknye yana mengetahui ny sekarang..

kuatkan ati ye,yana..

- Gie - said...

OMG!!!!!!!!

how could he do this things to u.. :(

kakya! chill k...rmai lg kwn2 kakya kt blkg support kakya..

lOvecAh said...

cik yana...
really??
OMG... wut kind of guy...
nothing much..
b patient oke..
nything im here 4 u darl..

Raihanna said...

tabahkan ati....

insyallah tuhan sentiasa bersama kite..

daku doakan kamo k...

♥ Aisyah Sinclair ♥ said...

omg! that army guy tu?

someone else's fiance?

sabar byk2, dear...

CikYana(",) said...

Cik Penna:
i'm quite ok now:)thx deaR

Gie:
Yup..i know dat..rmai kwn2 yg sentiasa bersama kakya:)

Cik Ecah:
i know dat u will always be here 4 me..cz u r my fren..dat's y i luv all my fren:))tq so much..

Raihanna:
thank u cik raihanna..u r so kind:))

Aisyah Sinclair:
Yup2..dat army guy is someone fiance..i'm ok now:)no need to worry oke..

DieNa said...

OMG!!!

SABAR YEA CIK YANA...
MUNGKIN DIA BUKAN JODOH CIK YANA KOT...

CikYana(",) said...

Cik Diena:
thx 4 ur support..i'm ok now..da rse lega n x cedey2 lg

♡ Eibu June's ♡ said...

salam cik yana...
mulanya ibujunes sekadar nk jwb pasal komen cik yana
'kenapa ngan jumaat ni '
tapi bila dah masok blog ni..bca plak n3 yg cik yana tulis..
kesian plak melanda jiwa ibu ni...
nak bagi nasihat lah pulak rasenyer...
harap yana sabar menghadapi ape jua yang mendtg...
Usah tangisi akan perpisahan sebaliknya tangisi akan pertemuan. Tanpa pertemuan, maka
tiadalah perpisahan....
kite ade tempat mengadu...
mengadulah dgnNya..
Dia sentiasa mendengar..

CikYana(",) said...

Eibu Junes:
Terima kasih ats kte2 semangat ibu tue..insyaALLAH..yana akn dpt tempuhi segala dugaan dn cabaran nie.
Skrg tumpuan utama cik yana adlh keluarga..yela ayah dh xde..tngl mak je..so cik yana nk bantu ringankn beban mak..tima kasih ye ibu..

h u n n y ' s said...

just read ur blog.
eww..jaat nye.
thot dia sngt baek..(muke baek.)
hee~

chill oke.
there's sumone better out there...
MUCH BETTER!

(^_^)

wiseman1stopcentre said...

ayat biasa akn diperkatakan..bersabar!...tapi sy akn cakap....BAGUS!....cik yana dah melalui 1 ujian idup yg akn mematang perjalanan idup!...tiada tempat lain ..hanya DIA..kita berserah...x perlu dikenang..di ingat!...itu hanya sekecil zarah.... dan ketahuilah aper yg berlaku adalah atas permintaaan kita!...ader pasangan yg lebih baik diciptakan utk kita..teruskan idup..
Maafkan segala yg berlaku..maafkan dia..maafkan diri cik yana!..berterima kasih kpd semua...syukur pd idup ni...cinta pd manusia sementara..cinta pd DIA..abadi!...
always be hepi...be positif...yg lepas dah xde...ader ader skrang!...masa depan dlm perancangan yg pasti menarik kan?...fikir2..& renungkan..

p/s:...alaaa cik yana...xde aper lah...lupakan aje...fokus kat idup ni..nanti ader ar tu...stay cute!.

pink_butterfly said...

ya allah, btul ka ni cik yana? rama2 pon tumpang rasa sedey gak... smpai ati dia bwat cm2... tp cnfirm dia bkn llaki yg baik coz dah ada tunang pon still make contact ngan girl lain... imagine kalau cik yana kat tempat tunang dia, msti sedey klu dpt tau yg tunang sndiri ada affair ngan org lain kan...

he's juz not gud enough 4 u... cik yana harus bersyukur sbb tak dpt llaki cmtu... lupakan dia. jgn ingat jnji2 manis slama ni. ingat n fikir psl kburukan dia. apa yg dia bwat ni suma pmpuan pn x leh trima.

sori la sbb rama2 btul2 bz smnjak 2 menjak ni, ni baru dapat ziarah blog kengkawan...

like i said b4, bsyukur la sebab tak dapat lelaki tu~
he don't deserve a girl like u... biar menangis skg, klu time da kawen nanti bru dia tunjuk perangai, dah tlambat utk kta mnangis...

ssungguhnya ALLAH dah tetapkan ssorg yg terbaik utk kita~

Ola said...

cheer up sis!!
single is sexy(kata org)

brsyukur la kpdNYA yg tlah memberikan petunjuk kpd mu,

dbuatnya sis dpt taw ni suma lps da kawin nanti,x ke naya..

When one goes,There's owez the better are about to come..;)

niza said...

amat bodo laki itu sbb
tak reti mghargai u yana.
tp itu takdir yg tertulis utk
yana. niza hrp yana saba.
maybe dia bkn yg 'terbaek' utk
yana. laki yg baek hnya utk
pmpuan yg baek. 1 ari nnti akan ada yg btoi3 sygg u dear.
cheer up! =]]

CikYana(",) said...

Cik Rama2:
thank u deaR..really2 appreciate it..
even kte xpnh jmpe..tp rse cm da lme knal ngn cik rama2..cz cik rama2 sgt baik org nye..tq darl:)

Ola:
Haah btul 2..nsb baik dpt tau sblm de pe2 ikatan..baik putus skrg dr merana di kemudian hri..tq cik ola..kamu sgt2 baek ngan cik yana:)

Cik Niza:
Nsb baik dpt tau skrg..kalo da kawen bru tau..mmg mengamuk la cik yana nnti..i hope one day i will meet someone better than him:)
insyaALLAH..amin..wish for me oke

CikYana(",) said...

Hunny:
tq lil sys..kamu sgt2 sweet n baek ngan sys..syg kamu tau:))

Inchk Wiseman:
Yup..i'm a strong gurl..dh xmo pndang belakang..nk fkr psl mse dpn je skrg nie..tq yer:))

S90 said...

kamu b strong ya..
bangun dan melawan..

CikYana(",) said...

s90:
yes i will..no turning back anymore..
my life is for myself n family..2la keutamaan cik yana skrg nie..thx 4 de support:)

S90 said...

ya, no turning back..
its good for u..

tp selepas ini lebih berhati2 ya..

p/s boleh rep komen kat situ, sbb page sy, atas sbb tertentu, tk boleh ada chat box..

CikYana(",) said...

s90:
insyaALLAH lpas ni cik yana akan lebih berhati2..tima kasih atas nasihat2 tu..korang sume mmg kwn yg baik..thx again:)

S90 said...

good cik yana,
sy cuma baru tersesat di page kamu hari ini..
tp sy akan mula memerhatikan kamu..
semoga ada berita gembira dari kamu nantinya..

CikYana(",) said...

s90:
hihi..tersesat ke??xpe2..pasni rajin2 la singgah blog cik yana yer..cik yana ni bkn org yg sombong..so dun wori oke..kwn biar beribu:))

ZaHiRaH said...

saye pun pernah mengalami peristiwa yg sama 3 tahun lalu..mmg sakit, frust gile2..tp skrg, rse bodohnye diri wktu tu krna membiarkan hati bersedih sdgkan ade seseorang yag lebih baik Tuhan hantarkan sdg menunggu kite..nasib baik x terlambat utk saat itu..

CikYana(",) said...

Zahirah:
Btul 2..insyaALLAH someone better will come to us soon..duk ganu ke?

DangoBunny said...

ishh,kejamnye lelaki tu.
takpe, takpe, sis yana akan dpt yg lebih baik, lebih segala galanya dari lelaki tu, insya-allah.. :)

CikYana(",) said...

DangoHunny:
insyaALLAH..yana doakan sis ek:)sis da ok skrg nie..thx pd kwn2 yg byk bg semangat..tnpa kwn2 n fmly..xtau la cmne sis nk hadapi sume nie..sis da xmo cedey2 lg..yg lpas biarlah lpas..insyaALLAH someone better will come to me soon..amin..pray for me deaR..

miss jana chibi said...

teringat sy ttg kisah sedih sy bile membaca post awk cik yana..

apa pon sy harap cik yana dapat bersabar banyak2 ye...

mmg sedih..
mmg sakit..

tapi..
itulah kenyataan yg cik yana kne telan...

maybe apa yg berlaku sekarang ada hikmahnya..

kater org sblm kita dapat bertemu insan yg sebenar2nya terlebih dahulu kiter dipertemukan insan yg salah..

percayalah..DIA sentiasa berada disisi cik Yana dikala sedih & gembira..

jgn sedih2 sgt okey...
byk lg kwn2 yg berada disamping cik yana.. :)

CikYana(",) said...

MissJanaChibi:
tima kasih ye..alhmdulillah cik yana da ok semula..ni sume berkat sokongan dn kte2 semangat dr fmly dn kwn2 cik yana:))tima kasih sgt2 kt kwn2 sume termasuk la miss jana chibi

oh Ynn said...

cik yana, kuatkn smngt. jgn mudah kalah. biarkn dia bhgia lh sgt dgn tunang dia tuh. haih nk nnges i bc entry u

CikYana(",) said...

Cik Ynn:
dh takdir sy cmni..sy terima dn redha..ALLAH dh tetapkn jodoh yg terbaik utk sy..insyaALLAH..thx yer cz care bout me:)

Zahari Ismail said...

pengalaman hanya satu tujuan...menjadikan manusia bertambah kuat dan hebat.

setiap pengalaman...membuka mata hati sedikit demi sedikit.

jika manusia nampak...berebut manusia ge kejar pengalaman.

gua karipap mendoakan cik yana berkawin ngan pj selambe...gua jadi ketua rombongan pun tak apa.

amin

CikYana(",) said...

Inchik Zahari:
adkh anda suruh cik yana kawen ngn inchik pj??huhu..kang pe plak kte inchik pj nnti..
nway..thx yer krn bg semangat kt cik yana

crescent said...

sedeynya..
sabar yer!

moge dapat yg lebih baik dari dia..
insyallah

*fighting!*

Strobery.itu.aku said...

sakitnya hati ku ini baca!
kejam nya lelaki!
sabar je la.
insyaallah lelalki yang baek utk perempuan yg baek.
harap akan jmp d rite person.
oke.
be strong!

CikYana(",) said...

Cresent:
alhmdulillah..cik yana da ok skrg nie..thx yer

Strobery:
dun wori deaR..i'm ok now

Ilham Liyana said...

jahatnye die!!!!
huhu bnyk2 besaba k.
tape. byk lagi laki yg lebih baik untuk kamu. :)

CikYana(",) said...

IlhamLiyana:
thx deaR..alhmdulillah cik yana da ok..nsb baik dpt tau sblm bertunang..
insyaALLAH..jodoh akn tiba nnti:)